/ SKRINšOT. YOUTUBE HEALTHVERMONT
21/11/2022 u 12:26 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zbog zamućenosti voda u više gradova nije za piće

Ekipe Vodovoda su na terenu, očekuju da se situacija stabilizuje do sjutra uveče, ali će javnost biti prvovremeno informisana

Zbog obilnih padavina koje su dovele do zamućenosti izvorišta rijeka, voda iz lokalnih vodovoda u više crnogorskih gradova ni danas nije za piće. Takva je situacija u Kotoru, Kolašinu, Beranama sa okolinom ali i u dijelu Podgorice. Stabilizacija situacije očekuje se sjutra veče.

U Glavnom gradu voda sa podgoričkog izvoriša Mareza ni danas nije za piće.

"Ekipe Vodovoda su na terenu, očekuju da se situacija stabilizuje do sjutra uveče, ali će javnost biti prvovremeno informisana", saopšteno je Portalu RTCG iz DOO Vodovod i kanalizacija Glavnog grada.

Podsjećamo, sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači podgoričkih naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, City kvart, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

"Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada", poručili su iz tog preduzeća.

Iz JP Vodovod Berane su nam kazali da je voda sa gradskog izvorišta Merića vrelo jedino za tehničku upotrebu, ali mutnoća zbog prestanka kiše i sniježnih padavina lagano opada.

Riječ je, kako su kazali, o vanrednoj situaciji, pa su Opštu bolnicu i izbjeglička naselja snabdjeli vodom za piće sa područja opštine Plav.

Zamjenik direktora Dragić Vukić kazao je da pri ovoj mitnoći ne pomaže ni prokuvavanje.

"Mutnoća danas lagano opada, i možda u poslijepodnevnim satima bude manja. Za sada vodu iz vodovoda treba upotrebljavati samo kao tehničku", kazao je Vukić.

On je rekao da su jutros obišli sve susjedne gradove, i da su ispravnu vodu našli samo u Plavu.

Ista je situacija  i u Kotoru i Kolašinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 08:04