/ - FOTO: BILJANA MARKOVIć
15/11/2022 u 11:11 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zemlja sa kopna završila u moru: More u Кotoru "krasi" velika fleka

Uzrok pojave ove ružne fleke na moru nije pucanje vodovodne cijevi, potvrđeno je Portalu “Dan”

Na površini mora u priobalju kotorskog naselja Dobrota, duž dijela tamošnjeg šetališta, jutros je izbila velika braon fleka, koju su morske struje postepeno širile. 

Uzrok pojave ove ružne fleke na moru nije pucanje vodovodne cijevi, potvrđeno je Portalu “Dan” u preduzeću doo “Vodovod i kanalizacija Кotor”.

image
- FOTO: BILJANA MARKOVIć

- U tom dijelu grada nije pukla ni jedna vodovodna cijev. Poslaćemo odmah na lice mjesta naše ekipe da provjere situaciju na terenu- saopštio nam je direktor kotorskog “Vodovoda” Đuro Marković.

U Institutu za biologiju mora (IBM) Кotor kažu da “pretpostavljaju” da je braon fleku najvjerovatnije uzrokovalo spiranje zemlje i drugog materijala sa kopna u more usljed obimnih padavina protekle noći. 

- To je ono na šta mi ukazujemo stalno; da nam se lagano dno zaliva zatrpava, što nije dobro, pretvara se u mulj, a sve je opet vezano za aktivnosti čovjeka na kopnu - saopštio je Portalu “Dan” direktor Instituta Aleksandar Joksimović.

U Кotorskom zalivu inače jutros nema kruzera, što isključuje mogućnost da je fleku u moru eventualno uzrokovalo sidrenje broda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:14