Градоначелник у ЦК / -Милован Нововић
07/11/2021 u 06:47 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зимница обезбијеђена за 45 породица из Бијелог Поља

Зимнице смо обезбиједили за укупно 45 породица, од којих су 29 тренутни корисници услуга Дневног центра Тиса, и 16 породица чија дјеца због својих година више нису штићеници овог дома- казао је Петар Смоловић

Општина Бијело Поље на предлог предсједника Петра Смоловића обезбиједила је зимницу за чланове породица која имају дјецу са посебним потребама.Тим поводом јуче је организован састанак са члановима породица у просторијама Општинске организације Црвеног крста гдје је организована примопредаја пакета помоћи.

-Уважавајући сложеност ситуације под којом се у времену пандемије корона вируса налази цјелокупно друштво, ово је један вид помоћи коју опредјељујемо вама и вашим породицама. Зимнице смо обезбиједили за укупно 45 породица, од којих су 29 тренутни корисници услуга Дневног центра Тиса, али нисмо жељели да заборавимо ни 16 породица чија дјеца због својих година више нису штићеници овог дома- казао је Смоловић.

На састанку се разговарало и о проблемима са којим се сусрећу породице које имају дјецу са посебним потребама.

- У току сам са свим проблемима са којима се суочавате, а једна од активности у наредној години биће обезбјеђивање услова за боравак особа старијих од 27 која сада због старосне границе нису више у могућности да буду корисници услуга ДЦ "Тиса", а за то ћемо у буџету за наредну годину предвидјети средства уколико буде требало додатна подршка-саопштио је Смоловић.

Координатор бјелопољског Црвеног крста Машан Живковић нагласио је да је брига о дјеци са сметњама у развоју и члановима њихових породица обавеза свих.

- Ово је само још један показатељ континуиране помоћи и бриге локалне самоуправе, Црвеног крста и руководства Дневног центра "Тиса" према овим породицама. Ова активност реализована је на иницијативу предсједника Смоловића и задовољство нам је што смо учествовали у њеној реализацији - истакао је Живковић и подсјетио да је Црвени крст од појаве корона вируса у сарадњи са локалном самоуправом, ЦКЦГ и Уницефом, два пута упућивао помоћ корисницима Дневног центра "Тиса".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

20. april 2024 10:33