/ -Фото: Дан
26/05/2022 u 07:58 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Змије се размиљеле по центру Пљеваља

За еколога Милорада Митровића појава змија у градској зони није изненађење, јер се адекватно не одржавају поједине зелене површине

Пљеваљски ватрогасци су у последње вријеме четири пута интервенисали на хватању змија у ужем градском језгру. На сајту Службе за заштиту и спасавање прва акција тог типа је забиљежена 27. априла.

Потом су ватрогасци 17. маја у два наврата хватали змије и односили их на друге позиције ван града. Тог дана су змије хватали у Скерлићевој улици, односно у самом центру Пљеваља. Последња интервенција је била 21. маја у Дурмиторској улици.

За еколога Милорада Митровића појава змија у градској зони није изненађење, јер се адекватно не одржавају поједине зелене површине.

-У непосредној близини градске пијаце ријетко се косе зелене површине. Притом, имамо и много напуштених дворишта, као и објекте који су дотрајали. У таквим околностима змије имају добро склониште- каже Митровић.

У предузећу "Чистоћа" кажу да су ове године на вријеме започели кошење јавних зелених површина.

-Ми смо с кошењем јавних површина почели почетком маја. Кошење се одвијауспјешно и по плану, казао нам је директор поменутог предузећа Саша Јечменица.

Он је додао да се кошења јавних површина врши до краја августа и да се неки од паркова косе у више наврата.

-Неке паркове косимо трипут у години. Значи, постоје површине које се морају косити два или три пута, јер трава брже расте- каже Јечменица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:32