/ - FOTO YOUTUBE ACTVISM MUNICH
23/12/2021 u 22:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Асанж поднио жалбу на пресуду о изручењу САД-у

Америчке власти оптужују Асанжа по 18 тачака због тога што је Викиликс објавио велики број повјерљивих америчких војних записа и дипломатских депеша

 Оснивач Викиликса Џулијан Асанж поднио је жалбу Врховном суду Велике Британије на одлуку нижег суда да може бити изручен Сједињеним Америчким Државама.

Америчке власти оптужују Асанжа по 18 тачака због тога што је Викиликс објавио велики број повјерљивих америчких војних записа и дипломатских депеша што је, како наводе, довело у опасност животе.

САД су 10. децембра добиле жалбу у захтјеву за његово изручење пред Вишим судом у Лондону, преноси Рдаио Слободна Европа.

Суд је тада прихватио увјеравања САД-а у вези са условима Асанжовог притвора, укључујући обећање да га неће држати у такозваном затвору са максималним обезбјеђењем у Колораду, као и да би могао да буде пребачен у Аустралију на издржавање казне уколико буде био осуђен.

Одлука се не очекује прије друге половине јануара.

Асанж је био на челу Викиликса, веб портала за узбуњивање, који је открио тајне влада широм свијета са посебним нагласком на САД.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:20