/ Азем Власи
05/05/2021 u 07:30 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Власи: Приоритет jе диjалог коjи jе поставила међународна заjедница, а не размјена териториjа

Када дође до узаjамног признавања двеjу земаља, можемо да се договарамо о малим промјенама граница, казао је Власи

Бивши политичар Азем Власи рекао jе да идеjа размјене териториjа не би смјела да се разматра када jе ријеч о диjалогу са Србиjом, преноси Газета експрес.

Власи каже да друге земље признаjу Косово у границама коjе сада има и да би било неразумно говорити о границама када Србиjа не признаjе Косово. Рекао jе да jе приоритет диjалог какав jе поставила међународна заjедница.

– ЕУ jе посредник коjи не поставља принципе. Ми као странка морамо да имамо принципе и да међу нама нема различитих ставова. О томе као идеjи jе могло да се размишља, али даље ниjе ишло. Када дође до узаjамног признавања двеjу земаља, можемо да се договарамо о малим промјенама граница. У Холандиjи су послије 100 година то учинили. Али Србиjа не признаjе Косово као државу, а свијет нас jе препознао са овим границама – рекао jе Власи.

Истакао је да jе као савјестан грађанин Косова спреман да пружи своj допринос диjалогу, као и да у медиjима често говори о своjим идеjама.

На спомен Прешевске долине, Власи jе додао да Срби не желе границу у Лепосавићу, него на Ибру, да узму ресурсе, Газиводе и Трепчу. 

– Државе су се бориле за таква богатства – закључио jе Власи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 03:23