/ - ФОТО: Фејсбук, скриншот (Курир.рс)
30/04/2022 u 21:02 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Агонија која траје четири мјесеца - Периш: Живим без осмијеха, али не губим наду

Ако се Матеј врати, то ће бити догађај који ће одјекнути. Ја се надам, али и свима захваљујем што су уз мене, нада се Ненад Периш

Хиљаду пута сам прошао кроз ту кобну ноћ. Размишљао шта се догодило. Али сваки пут кад дођем до краја поставим себи питања на која немам одговор и то ме опет врати на почетак приче... На то да немам одговор шта се догодило Матеју...

Овако започиње своју исповijест Ненад Периш, отац младића из Сплита, Матеја, који је нестао прије iтачно четири мјесеца у Београду, пише Kurir.rs.

Матеј је у ноћи између 30. и 31. децембра прошле године изашао са својим пријатељима у ноћни провод након што су заједно из Сплита допутовали да прославе Нову годину у српској престоници. Нажалост, један излазак претворио се у ноћну мору и агонију која већ четири мјесеца никако да се заврши. Матеј је нестао и нико, 120 дана касније, не зна гдје је.

Полиција Србије  открила куда се Матеј кретао од када је изашао из клуба "Готик", али шта се догодило након што је после готово 30 минута трчања дошао до ријеке Саве, још није познато.

Матејев отац Ненад и даље гаји наду да ће загрлити свог сина, а како каже непрестано је на вези са полицијом која провјерава све нове информације које би могле да помогну у откривању тога гдје је Матеј и шта се са њим догодило.

- Много људи се заинтересовало за случај, на друштвеним мрежама настало је много група, шаљу снимке, информације. Ја сваки дан имам неке активности које се тичу потраге, али и даље немам одговор на оно што нас све брине. Битно је да још постоји потрага за њим и да се ради на томе да буде пронађен - каже Ненад.

Матејев отац провео је у Београду 75 дана након чега се вратио у Сплит. Наставио је са животом који је живио док Матеј није нестао. Па ипак, како додаје, више ништа није као прије. Он није исти. Живи са тиме да не зна гдје му је син.

- Живим просјечно. Функционишем некако. Идем на посао, бавим се активностима којима сам се бавио и раније. Наравно, то није ни приближно како је било тада. Не уживам ни приближно у томе као некада, али се трудим да будем укључен у све и да будем користан својој породици. Да будем Ненад Периш. Без обзира на то што осмиjеха нема. Живим, радим... Мучно ми је, али морам напријед. Морам да живим са тим да не знам гдје је Матеј - објашњава Периш.

Матејеве сестре живе исто као и њихов отац. У нади да ће видјети и поново загрлити свог брата.

- Сви смо још у томе и очекујемо да добијемо вијест, каква год да је. Без обзира на то што је прошло пуно времена, надамо се да ће се енигма разријешити, да ће се нека вијест или информација догодити, да ће се неко сјетити нечега и да ће то довести до краја агоније која траје четири мјесеца - прича  саговорник.

Ненад Периш броји дане. Дане од када је последњи пут чуо сина. У комуникацији је са пријатељима из Београда, а како каже, у Србији и Београду је имао хришћанско братско саосјећање.

- Бићу захвалан људима који су се поистоветили са мном. Имао сам тај неки осјећај да сам знао да нисам сам, да имам људе који хоће да помогну на сваки начин. Та подршка, оно шта осјећају, шта мисле... То је један људски однос. Хвала свима - додаје Периш.

Наглашава да поруке подршке добија са читавог Балкана - из Босне, Македоније, Словеније...

- Неизвесност отежава цијелу ситуацију. Што дуже вријеме одмиче, колико год је бол тешка, човјек се привикава, али та неизвесност која се догоди, она отежава све. Треба се само држати истине, све шта се догоди, прихватићу, а ја вјерујем да ће Бог дати да се ствари ријеше. Знам да ће Матеј на крају бити на најбољем мјесту, или са својом породицом или са Богом. Ми морамо живјети са тим, а ако буде среће, ако се Матеј врати, то ће бити догађај који ће одјекнути. Ја се надам, али и свима захваљујем што су уз мене - нада се Ненад Периш.

(Kurir.rs/Blic)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:05