Дарко Хорват / - Влада Хрватске
19/02/2022 u 10:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Акција УСКОК-а: Полиција претреса стан хрватског министра Хорвата

Како се незванично сазнаје, претреси су повезани са злоупотребом положаја и овлашћења

Полиција је јутрос у сарадњи са УСКОК-ом почела да претреса стан министра градитељства Хрватске Дарка Хорвата у Међимурју. Како пише Индеx.хр претреси су повезани са злоупотребом положаја и овлашћења.

Како се незванично сазнаје, ради се о истрази због вишемилионских незаконитих подстицаја. Истражитељи провјеравају Хорватову улогу у злоупотребама за које је осумњичена његова некадашња помоћница Ана Мандац.

Њу УСКОК сумњичи да је, на молбу Јосипе Римац, сређивала малим фирмама подршку од Министарства привреде у вријеме док га је водио Хорват, преноси Индеx.хр.

Уз Хорвата, на мети истраге су наводно и министар Јосип Аладровић, бивши министар Томислав Толушић и Борис Милошевић. Према засад доступним информацијама, они се сумњиче се да су тражили запошљавање преко везе те због додјеле подстицаја.

Вечерњи сазнаје да се Аладровић сумњичи за сумњиво запошљавање у раздобљу од 2017. до 2019, када је обављао дужност директора Хрватског завода за пензионо осигурање.

Милошевића и Толушића сумњиче у вези с додјелом бесповратних средстава за мале и средње предузетнике у 2017. и 2018. години, за вријеме док је Ана Мандац била Хорватова помоћница, а наводно су обоје лобирали за једног српског предузетника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 01:59