/ -FOTO: MARKO TODOROVIC, INSTAGRAM
25/05/2022 u 16:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Албански хулиган познат по дрону "Етничке Албаније" ухапшен у Драчу

Морина ће у затвору провести више од пет мјесеци због недозвољеног држања оружја и муниције

Албанска полиција ухапсила је у Драчу Исмаила Морину, који је постао нашироко познат кад је управљао дроном са заставом "Етничке Албаније", што је покренуло талас насиља на мечу између Србије и Албаније 2014. године.

Морина ће у затвору провести више од пет мјесеци због недозвољеног држања оружја и муниције.

Морина је ухапшен приликом провјере докумената, након чега је установљено да се налази на потјерници, те да га чека издржавање казне од пет мјесеци и 12 дана затвора због недозвољеног посједовања оружја и муниције.

Хапшење је услиједило пошто је суд у Драчу укинуо одлуку суда у Тирани којом је казна затвора замијењена условном казном.

Албански медији ово хапшење повезују са вечерашњим финалом Лиге конференција, које су игра у Тирани, објашњавајући да полиција "неретко затвара особе које су осуђиване због кривичних дела почињених на спортским догађајима".

Албанска полиција је 2015. године, дан пред другу утакмицу Албаније и Србије, ухапсила Морину у центру Тиране због поседовања нелегалног оружја.

Међутим, албански врховни суд га је пустио из затвора после три месеца и одредио му кућни притвор.

Поново је ухапшен три година касније, у Дубровнику на основу српске потернице, али је изручен Италији. Његов адвокат је тада рекао да је пребацивање у италијански затвор била једина опција коју је могао да издејствује.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:09