/ FOTO: CRIMESITE
26/11/2022 u 22:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Albanski kralj kokaina pobjegao od pitvora u Ekvadoru

Prema pisanju južnoameričkih medija, policija je otkrila da Redžepi jednostavno vodi veliku globalnu kriminalnu organizaciju iz zatvora u Ekvadoru

U Ekvadoru je čovjek koji se smatra jednim od najvećih trgovaca kokainom u Evropi izbjegao pritvor. Čini se da je nestao od januara ove godine. Albanac Dritan Redžepi (42) skoro je odslužio kaznu za zločine vezane za drogu u Ekvadoru. Ali ga trenutno traži pravosuđe u tri zemlje, Belgiji, Italiji i Albaniji, piše Crimesite.

Prema pisanju južnoameričkih medija, policija je otkrila da Redžepi jednostavno vodi veliku globalnu kriminalnu organizaciju iz zatvora u Ekvadoru.

Redžepi je privremeno pušten na slobodu u novembru 2021. godine pod uslovom da se svake dvije sedmice javlja u policijsku stanicu, da ne počini nikakva krivična djela i ostane u Ekvadoru do 26. juna 2027. godine, kada mu je istekla zatvorska kazna.  Sada se čini da je on formalno bjegunac u Ekvadoru. Dana 23. decembra 2020. godine, sudija je već odbio da ga prijevremeno pusti na slobodu.

Redžepi (takođe pod pseudonimima Mutaraj Lulezim i Edmir Kraja) od 2014. godine radi u Ekvadoru kao pripadnik takozvane Belo kompanije i tamo je te godine uhapšen. Nedugo zatim, velike istrage o međunarodnoj albanskoj mreži trgovaca kokainom počele su u nekoliko evropskih zemalja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:56