Dodik / Foto: RTRS
14/01/2023 u 14:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Američka ambasada u BIH: Dodikovo ponašanje neprikladno i mizogino

Jednog dana Milorad Dodik kaže kako želi ‘mirnu i poštovanu RS’, a već drugog dana predlaže kako je ispravan odgovor na političko neslaganje s ministarkom spoljnih poslova BiH da je ošamari, navode iz ambasade

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini osudila je ponašanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je rekao da je svaka izjava ministarke spoljnih poslova BiH u tehničkom mandatu Bisere Turković "za šamara".

Iz američke ambasade u Sarajevu naveli su da je Dodikovo ponašanje „neprikladno i mizogino“, prenosi N1.

- Jednog dana Milorad Dodik kaže kako želi ‘mirnu i poštovanu RS’, a već drugog dana predlaže kako je ispravan odgovor na političko neslaganje s ministarkom spoljnih poslova BiH da je ošamari. Njegovo spominjanje nasilja nad ženama je neprikladno i mizogino, ocenili su iz ove ambasade.

Dodali su da se „loše odražava na RS to što se njen predsjednik oslanja na ovakvo neuljudno ponašanje da bi argumentovao i odgovorio kritičarima“.

Turković je juče komentarisala Dodikovu odluku da dodijeli orden ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, ocijenivši da je to „uvreda ljudskoj pristojnosti“, da pokazuje „rastući maligni uticaj u regionu“, kao i da je „šamar cijelom svetu“.

Na to je Dodik rekao da Turković „ako ne dovlači urme iz Katara, onda baca budalaštine po Sarajevu“ i da joj je u tome prošao cijeli mandat.

Potom je rekao da „kod Srba ima izreka, koja kao da je nastala zbog nje, a koja kaže: Svaka joj je za šamara“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. septembar 2023 02:50