Ана Брнабић / -интернет
25/05/2022 u 17:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ана Брнабић: Хрватска нам не прашта што тражимо правду за српску дјецу

Премијерка поручила Милановићу да му треба "посљедња" помоћ а Србија ће тражити правду за убијену дјецу на Петровачкој магистрали

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић оцијенила је данас да Хрватска неће опростити Србији што тражи правду за злочин почињен над дјецом и другим цивилима на Петровачкој магистрали.

Брнабић је на одговорила хрватском предсједнику Зорану Милановићу који је изјавио да пријетње  Србије могу угризити њен пут у Европску унију(ЕУ).

- У једном од својих логореичних наступа који само Хрватској могу да штете, Милановић је изјавио историјску небулозу: "Хрватска Србији ово неће опростити". Шта? Што тражимо правду за убијену децу на Петровачкој цести? Шта је сљедеће? Неће нам опростити Јасеновац (и тако је "мит")?, навела је премијерка.

Осврнула се на Милановићеву поруку Србији да треба да пази шта ради јер угрожава свој пут у ЕУ.

- Треба, каже Милановић, да пазимо шта радимо, да не будемо „безобразни и дрски“ јер ћемо, за чланство у ЕУ, морати да тражимо МИЛОСТ од Хрватске, као што Швеђани сада траже милост од Турске?! Што би мој Мате из Старе Башке рекао: „не треба овоме прва помоћ, него последња помоћ“ - написала је премијерка на свом Твитер профилу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:09