Гујон препознат по хуманитарном раду / - Википедија
29/07/2021 u 23:30 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Aрно Гујон: Митрополит Амфилохије је био велики човјек, биће и велики светитељ

Арно Гујон је Француз, рођен у Греноблу, који је након Мартовских погрома 2004. године на Космету основао хуманитарну организацију „Солидарност за Косово” како би помагао Србима на Косову и Метохији

Оснивач хуманитарне организације „Солидарност за Косово” и вршилац дужности директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону при Министарству спољних послова Србије Арно Гујон, борави у посјети Црној Гори, а током посјете обишао је и Храм Христовог Васкрсења у Подгорици и посјетио је гроб блаженопочившег митрополита Амфилохија.

Гујон је на свом званичном инстаграм профилу истакао да је знао да је митрополит Амфилохије за живота био велики човјек.

– Знао сам да је митрополит Амфилохије за живота био велики човјек, али док сам био у крипти поред његовог гроба и видио колико људи долази да се моли и да му ода почаст, схватио сам да ће он једнога дана бити и велики светитељ – истакао је Гујон на свом инстаграм профилу.

Арно Гујон је Француз, рођен у Греноблу, који је након Мартовских погрома 2004. године на Космету основао хуманитарну организацију „Солидарност за Косово” како би помагао Србима на Косову и Метохији.

Према сопственим признањима, у његовој породици се његовала традиција о његовању пријатељских односа између Француске и Србије, која датира још из доба Првог свјетског рата. 

Аутор је књиге „Сви моји путеви воде ка Србији”. Србију је посјетио први пут 2005. године са братом Бертраном возећи комби пун хуманитарне помоћи за Србе на Косову и Метохији, а од 2015. године је држављанин Србије, на основу заслуга током десетогодишњег хуманитарног рада. Носилац је више одликовања и признања за свој хуманитарни рад.

Од 2012. године се настанио у Београду са породицом и течно говори српски језик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:34