azem vlasi 2 Azem Vlasi / -
07/09/2021 u 20:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Азем Власи се угледа на Црну Гору: Порфирију не треба дозволити устоличење на Косову

Власи оцјењује да је „Српска православна црква инструмент власти у Србији, о чему свједоче и посљедња дешавања у Црној Гори

Адвокат с Косова Азем Власи изјавио је да церемонија увођења у трон патријарха Порфирија не би требало да се организује у Пећкој патријаршији, већ предлаже да то буде у Храму Светог Саве у Београду.

Власи оцјењује да је „Српска православна црква инструмент власти у Србији, о чему свједоче и посљедња дешавања у Црној Гори“, где је, како каже, од устоличења митрополита Јоаникија уместо вјерске церемоније направљен политички догађај.

„С обзиром на политичку улогу коју игра СПЦ боље би било да се та церемонија обави у Храму Светог Саве у Београду него на Косову, као што је било много боље да се церемонија устоличења митрополита Јоаникија обавила у храму у Подгорици, него на Цетињу. Дакле, нема разлога да буде забране од стране косовске власти, али то ће подстаћи и подићи тензије, а никакву помиритељску улогу неће имати”, закључује Власи за „Косово онлајн“, а преноси РТЦГ.

Посљедњи догађаји у Црној Гори су, према мишљењу Власија, изразили велике подjеле које постоје у земљи, а које нису добре ни за стабилност саме Црне Горе, а ни за односе у сусjедству.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:48