/ - IZVOR: KOSOVO ONLINE
26/03/2023 u 13:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Begaj sa Kurtijem: Saglasnost Kosova i Srbije garancija za mir i stabilnost u regionu

Smatraju da je javna saglasnost i opredjeljenje strana da sprovedu Evropski plan za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije i relevantni aneks još jedna garancija za mir

Predsjednik Albanije Bajram Begaj razgovarao je danas u Tirani sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o najnovijim događajima u vezi sa pregovorima Kosova i Srbije. Tom  prilikom istakao je da je saglasnost strana o sprovođenju Aneksa garancija za mir, stabilnost i budućnost regiona u EU.

Kako je saopšteno iz predsjedništva, Begaj je, nakon detaljnog informisanja o pregovorima Kosova i Srbije, koje vodi Evropska unija i podržavaju Sjedinjene Američke Države, pozdravio liderstvo, razboritost i hrabrost Kurtija i pregovaračkog tima Kosova, da prihvati evropski plan, kao i da ga potpiše i sprovede.

- Osvrćući se na ishod Ohridskog sastanka, 18. marta 2023. godine, predsjednik Begaj je ocijenio da je javna saglasnost i opredjeljenje strana da sprovedu Evropski plan za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije i relevantni aneks, kao njen sastavni dio, još jedna garancija za mir, stabilnost i budućnost zemalja regiona u Evropskoj uniji- navode iz predsjednšitva Albanije.

Dodaju da je Begaj izrazio uvjerenje da će obaveze preuzete u Ohridu biti u potpunosti ispoštovane i da će se naći odgovarajući mehanizmi da se taj javni sporazum pretvori u obavezujući i primjenjiv za strane na međunarodnom planu, piše Kosovo online.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:11