/ Фото - КУРИР: Никола Анђић, Курир, Стефан Стојановић, Дадо Ђилас
11/12/2021 u 11:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Беливукова група прала новац: Код Миљковића уговор о куповини стана и гаража

Криминална група већ је оптужена за пет убистава, отмице и силовање, као и трговину дрогом, а осим истраге за прање новца у току су и истраге за још најмање три ликвидације на територији Србије и Црне Горе

Вељко Беливук и Марко Миљковић ускоро би поново требало да буду саслушани у истрази која је против њих, али и њихових супруга и Невољине таште, покренута због сумње да су прали новац зарађен од трговине дрогом, отмица и убистава, пише Курир.

Према незваничним информацијама, осим истраге о куповини неколико станова вредних преко милион еура, које су најчешће уписивали на имена супруга, прикупљају се докази и о убацивању крвавог новца у легалне токове кроз оснивање фирми, али и улагање у фудбалске клубове и фудбалере. Извор Курира каже да су се чланови злогласног клана нагло обогатили током 2020. године.

Током истраге и предистраге о прању новца, која је почела још у фебруару, откривене су бројне фирме повезане с припадницима клана и њиховим рођацима. Током претреса преко 30 станова које су користили откривена је и бројна документација за парцеле које су већ откупили и станове у изградњи.

- Код Миљковића у кући је био и уговор о куповини стана и двије гараже - открива извор из истраге и додаје да је у години пред хапшење стручњак за информационе технологије, за ког се испоставило да је наводни Срђан Лалић купио некретнину у Београду и кућу код Котора.

- Сумња се да је криминална група на чијем су челу Беливук и Миљковић прала новац на тај начин што су илегално стечена новчана средства убацивали у легалне токове кроз градњу стамбених објеката, улагање у предузећа, отварање фиктивних предузећа, куповину покретне и непокретне имовине и улагање у фудбалске клубове, препродајом играча и спонзорисањем клубова- наводи он.

Криминална група већ је оптужена за пет убистава, отмице и силовање, као и трговину дрогом, а осим истраге за прање новца у току су и истраге за још најмање три ликвидације на територији Србије и Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 12:43