Дјетету поломљене ноге и руке / - З.Кнежевић/Новости
08/11/2021 u 11:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Београд: Очух претукао бебу и поломио јој руке и ноге

После прегледа, љекари су му констатовали прелом надлактице, обије рамене кости, лијеве бутне кости и обије поткољенице, преносе српски медији

Рашид Б. из Београда ухапшен jе због сумње да jе 4. новембра у кући на Карабурми претукао сина своjе ванбрачне супруге коjи jош нема ни годину дана, преносе Курир.рс/ Новости.

Како се сазнаjе, беби, коjа jе са тешким повредама збринута у болници, поломљене су обије руке и ноге. Извор открива да истражитељи сумњаjу да jе беба била жртва насиља и прије бруталног пребиjања коjе се догодило претходне недеље.

- У Универзитетску дечиjу клинику у Тиршовоj 5. новембра доведен jе у пратњи маjке и очуха дјечак коjи нема jош ни годину дана. После прегледа, љекари су му констатовали прелом надлактице, обије рамене кости, лијеве бутне кости и обије поткољенице. Одмах су позвали полициjу, jер jе беба имала тешке тјелесне повреде - открива извор.

Како наводи, по налогу Првог основног jавног тужилаштва у Београду, полициjа jе привела очуха дјечака и против њега поднијела кривичну приjаву.

- Сумња се да jе у четвртак Рашид Б. остао неко вријеме сам у кући са дјечаком и да га jе, из за сада непознатих разлога претукао до те мјере да jе имао преломе обје руке и ноге, као и друге броjне повреде по тијелу, за коjе се вјеруjе да су настале раниjе - открива извор.

Према његовим речима, jезиво насиље над дјететом наjвјероватниjе се догодило претходно вече, када jе маjка дјечака отишла на кратко код рођака и оставила га насамо са очухом. Када се вратила кући кобне вечери, наводно jе затекла дијете коjе jе имало крв на уснама и одећи и подливе по лицу. Међутим, те вечери дијете нису одвели код лекара, већ тек сутрадан.

- Шта се дешавало у четири зида, биће утврђено истрагом. На саслушању у тужилаштву, Рашид Б. jе негирао извршење кривичног дјела насиље у породици, тврдећи да он дијете ниjе тукао, односно да га ниjе ни пипнуо и да не зна одакле дјечаку преломи руку и ногу - открива извор и додаjе да му jе после саслушања на предлог тужилаштва одређен притвор до 30 дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:10