Жељезничка станица у Штрпцима / - интернет
07/02/2023 u 17:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Beograd: Trojici optuženih za otmicu u Štrpcima 10 godina zatvora

U optužnici Tužilaštva za ratne zločine se navodi da su ti pripadnici VRS 27. februara 1993. na željezničkoj stanici u Štrpcima iz brzog voza koji je saobraćao na relaciji Beograd-Bar izvjeli i ubili 20 putnika nesrpske nacionalnosti

Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu danas je donijelo i javno objavilo presudu kojom su proglašeni krivim nekadašnji pripadnici Vojske Republike Srpske, Gojko Lukić, Duško Vasiljević, Jovan Lipovac i Dragana Đekić, zbog izvršenja krivičnog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

U optužnici Tužilaštva za ratne zločine se navodi da su ti pripadnici VRS 27. februara 1993. na željezničkoj stanici u Štrpcima iz brzog voza koji je saobraćao na relaciji Beograd-Bar izvjeli i ubili 20 putnika nesrpske nacionalnosti.

Kako je saopšteno iz Višeg suda, Gojko Lukić, Duško Vasiljević i Jovan Lipovac osuđeni su na kazne zatvora od deset godina, dok je Dragana Đekić osuđena na kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Njima je u izrečene kazne zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru po rješenju Višeg suda u Beogradu Odjeljenja za ratne zločine, koje im se računa od 5. decembra 2014. godine, do 19. marta 2015. godine, kada im je pritvor ukinut.

U saopštenju se dodaje da se oštećeni upućuju da "imovinsko-pravni zahtjev ostvare u parničnom postupku", kao i da se optuženi oslobađaju plaćanja troškova krivičnog postupka i isti padaju na teret budžetskih sredstava suda.

Protiv te presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. mart 2023 16:37