/ - LAžNE NOVčANICE FOTO: PU DOBOJ
28/01/2022 u 22:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БиХ: Код малољетника 125.200 еура лажних новчаница

Тужилац БиХ изјаснио се да постоје обиљежја кривичног дјела фалсификовање новца

Полиција у Добоју одузела је 1.996 лажних новчаница марака и 1.041 новчаницу еура у вриједности од 193.700 КМ, односно 125.200 еура од малољетног лица из овог града, саопштено је из добојске Полицијске управе.

Полиција је, уз сагласност Тужилаштва БиХ, а на основу наредбе Суда БиХ, извршила претрес куће коју користи ово лице, током којег је пронашла и штампаче, телефоне, лаптоп и признанице, као и доказ о уплатама новца, пише Аваз.

Малољетно лице је путем друштвених мрежа објављивало огласе како продаје "лажни новац", те је на тај начин за сада, са неодређеним бројем лица, ступало у контакт и договарало продају на територији Републике Српске и Федерације БиХ.

 Тужилац БиХ изјаснио се да постоје обиљежја кривичног дјела фалсификовање новца.

Из полиције наводе да је току рад на документовању наведеног кривичног дјела и утврђивању идентитета других лица која су стављала у оптицај фалсификован новац.

Фалсификоване новчанице КМ су препознатљиве по натпису "лажни новац" исписаном писаним словима на предњој страни у доњем лијевом углу новчанице на мјесту гдје би требало да се налази потпис гувернера Централне банке БиХ.

Ове новчанице су препознатљиве и по натпису "само за филмску употребу реплика копија" гдје би требало да пише "Централна банка БиХ", који се исписује у два реда у латиничном и ћириличном писму и налази се на врху задње стране новчанице.

Фалсификоване новчанице еура су препознатљиве по натпису "лажни новац" исписан писаним словима који се налази на предњој страни у горњем лијевом углу новчанице на мјесту гдје би требало да се налази потпис предсједника Европске централне банке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:58