Рекордан број новозаражених у БиХ / - коронавирус коронавирус
12/06/2021 u 09:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БиХ олакшава улазак странаца у земљу

Нове мјере донијете су након након што је у Сарајеву ове седмице одржано више протеста туристичких радника који су тражили да се олакшају туристичка путовања, преноси Хина

Савјет министара Босне и Херцеговине (БиХ) олакшао је у петак улазак странаца у ту земљу, па ће се осим ПЦР теста сада прихватати и негативан антигенски тест, потврда о вакцинацији или о прележаном ковиду-19.

У БиХ су, од октобра прошле године, због спречавања ширења коронавируса странци могли да уђу само са негативним ПЦР тестом, који је био обавезан и за држављане БиХ, као и сусједних земаља - Хрватске, Србије и Црне Горе.

Нове мјере донијете су након након што је у Сарајеву ове седмице одржано више протеста туристичких радника који су тражили да се олакшају туристичка путовања, преноси Хина.

Како наводи агенција, бошњачки министри Бисера Турковић и Сифет Поџић два пута су у посљедње двије седмице спријечили олакшавање уласка странаца, условљавајући ту одлуку укидањем виза за држављане Саудијске Арабије, чему се противе хрватски министри.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:21