/ - фото: ГП БИХ
24/01/2022 u 21:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БиХ: Ухапшене четири особе због 20 миграната

Наиме, на подручју Зворника, 22. јануара 2022. године, приликом граничне контроле Мерцедеса, бх. националних ознака, припадници Јединице граничне полиције Зворник открили су девет особа

Припадници Граничне полиције БиХ лишили су слободе четири држављана Босне и Херцеговине који су спријечени у покушају кријумчарења 20 страних држављана.

- Наиме, на подручју Зворника, 22. јануара 2022. године, приликом граничне контроле Мерцедеса, бх. националних ознака, припадници Јединице граничне полиције Зворник открили су девет особа афроазијског поријекла без идентификационих докумената, а које су изјавиле да долазе из Камеруна (4), Гвинеје (2) те по једна особа из Малија, Обале Слоноваче и Сенегала. Возилом је управљао држављанин БиХ- саопштено је из ГП БиХ.

Претходно, 21. и 20. јануара 2022. године, припадници Централног истражног уреда ГПБиХ и Јединице граничне полиције Горица, у два одвојена случаја на подручју Посушја, спријечили су кријумчарење осам држављана Турске и три држављана Пакистана.

- У везу са овим кријумчарењем доводе се тројица бх. држављана који су мигранте кријумчарили у два возила, бх. националних ознака. Због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „кријумчарење особа“, о наведеним догађајима су обавијештени дежурни тужиоци Тужилаштва БиХ. Према њиховим наредбама држављани БиХ лишени су слободе и против њих бит ће достављен извјештај о кривичном дјелу, док су страни држављани предати припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даљње поступање- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:49