Фото: Независне новине / -Фото: Независне новине
14/06/2021 u 18:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бијег због Сарајке: Затвореник због љубави побјегао из КП дома Зеница

Адемовић, који је служио 16-годишњу казну због разбојништва, био је узоран затвореник

Нермин Адемовић, затвореник у Kазнено-поправног завода (KПЗ) Зеница, побјегао је синоћ из затвора, прескочивши ограду, пише Српска инфо. 

Адемовић, који је служио 16-годишњу казну због разбојништва, био је узоран затвореник и до сада није направио ниједан дисциплински прекршај.

Независне новине пишу да је у току велика полицијска потрага за њим у цијелој БиХ.

Директор затвора Реџо Кахрић каже да је изненађен његовим бијегом јер се, како је навео, ради о затворенику који се примјерено понашао.

- У више наврата је због доброг понашања користио многе ванзаводске погодности. Био на викенду и увијек се враћао у затвор - испричао је Kахрић.

Од 2012. године пребачен је због доброг понашања у павиљон, у ком су бољи услови за издржавање казне, а од 2018. године је пребачен у отворено одјељење.

Адемовићу, који је живио у Челинцу, до истека казне остало је још четири године и четири мјесеца. С обзиром на изузетно добро владање сигурно би добио условну казну од барем двоке и по године, што значи да му је практично остало да одслужи мање од двоке године затвора. Ипак, Адемовић није могао дочекати крај казне.

Управа затвора је одмах по сазнању да је побјегао издали потерницу за Адемовићем. Обавијештени су си сви гранични прелази, што је стандардна процедура у оваквим случајевима.

Према непотврђеним информацијама, Адемовић се недавно оженио једном дјевојком из Сарајева, па се сумња да је разлог за бијег -љубав.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:09