Unsplash, ilustracija / - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
04/02/2022 u 20:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивши албански министар полициjе осуђен на затвор за умијешаност у трговину дрогом

Судиjа jе рекао да су тужиоци поткријепили своj предмет доказима, а Тахириjу jе наложено да одмах почне да служи затворску казну

Албански суд осудио jе бившег министра унутрашњих послова Саjмира Тахириjа на три године и четири мјесеца затвора због злоупотребе положаjа око веза са мрежом трговаца дрогом.

Судиjа Анегерт Пелумби из Специjалног апелационог суда за корпуциjу и организовани криминал рекао jе да jе Тахири имао добит од нефер услуга, а да jе злоупотребом положаjа нарушио правне интересе.

Тахири jе после пресуде рекао да ниjе крив.

- Морално сам миран. Нисам прекршио закон. Волио сам сваки дан свог посла. Срећан сам што сам обављао своj посао на наjбољи могући начин, ово jе jедноставно неправда - написао jе он на Феjсбуку.

Тужиоци су везали Тахириjев случаj за два брата коjа су у сродству са њим. Они су ухапшени због трговине дрогом у Италиjи и Албаниjи.

Судиjа jе рекао да су тужиоци поткријепили своj предмет доказима, а Тахириjу jе наложено да одмах почне да служи затворску казну.

Његов адвокат рекао jе да ће се жалити на пресуду Врховном суду и рекао да jе та пресуда "правна бесмислица".

- Пресуда jе донета само да окаља Тахириjа - рекао jе он.

Тахири jе у септембру 2019. осуђен на три године условно због злоупотребе положаjа али jе ослобођен оптужби за умијешаност у трговину дрогом.

Прошле године Врховни суд jе наложио поновно суђење због процедуралних нерегуларности судиjа и тужилаца.

Тахири коjи jе био министар унутрашњих послова од 2013-2017, поднио jе оставку као посланик владаjуће Социjалистичке партиjе у маjу 2018. године и кратко jе био у кућном притвору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:33