никола груевски / - нет
20/05/2022 u 18:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Бивши премијер Сјеверне Македоније осуђен на девет година затвора

У јануару 2018. почело је суђење у овом случају, а догађаји на које се односило дешавали су се од априла 2011. до краја 2012. године

Бивши премијер Сјеверне Македоније Никола Груевски проглашен је кривим у случају ТНТ, а осуђен је на девет година затвора, стоји у пресуди казненог суда у Скопљу.

Груевски је тренутно у бијегу и недоступан је органима Сјеверне Македоније, јавља Кликс. Поред Груевског осуђени су и бивши министар саобраћаја и комуникација Миле Јанкиевски, који је добио три године затвора, те бивши градоначелник општине Гази Баба Тони Трајковски на четири године, а исту казну је добила и Елизабета Најдовска.

Бивши македонски премијер осуђен је да је заједно с Јанкиевским утицао на Трајковског да искористи свој службени положај и противправно сруши стамбено-пословни објект Космос у који је инвестирао Фиат Цаноски.

Груевски је то учинио да би казнио Цаноског јер је његова странка ПЕИ изашла из коалиције с ВМРО-ДПМНЕ-ом и ушла у коалицију с тадашњом опозицијом СДСМ-ом.

У јануару 2018. почело је суђење у овом случају, а догађаји на које се односило дешавали су се од априла 2011. до краја 2012. године, пише Кликс.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
25. jun 2022 16:32