/ -DRAGAN VUčETIć
25/11/2022 u 00:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivši savjetnik Milorada Dodika uhapšen u Bugarskoj, osumnjičen za poslovne prevare

Vučetić je godinama bio nedostupan organima gonjenja

Bivši direktor preduzeća "Nikola Tesla" Dragan Vučetić i savjetnik Milorada Dodika, uhapšen je u Bugarskoj, saznaje portal Capital.

Vučetić je uhapšen 16. novembra na aerodromu u Sofiji, a MUP Republike Srpske je o tome obaviješten od Okružnog suda u Banjaluci, potvrđeno je za pomenuti portal.

Vučetić je godinama bio nedostupan organima gonjenja.

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijela je još u junu 2015. godine izvještaj tadašnjem Specijalnom tužilaštvu RS protiv Vučetića zbog osnova sumnje da je kao v.d. direktora JP "Nikola Tesla" zloupotrijebio službeni položaj i izvršio poslovnu prevaru, čime je ovom preduzeću uzrokovao milionsku štetu. 

Preduzeće "Nikola Tesla" osnovano je 2012. godine sa djelatnošću u oblasti tekstila i proizvodnje automobila, a Vučetić, koji je u to vrijeme bio savjetnik Dodika, tada je obećavao masovnu proizvodnju električnih automobila koji će od Republike Srpske napraviti najpoželjniju destinaciju za investiranje na Balkanu.

Narodna skupština RS je po hitnom postupku, na predlog Vlade, u aprilu 2013. godine dala bezuslovne garancije RS za kreditno zaduženje preduzeća "Nikola Tesla".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. februar 2023 16:34