Žozep Borelj / - VLADA CG
23/03/2023 u 13:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Borelj Beogradu i Prištini: Ne upirite prstom jedni u druge, radite svoj posao

U Briselu danas počinje dvodnevni Samit lidera Evropske unije, na kojem će se razgovarati i o rezultatima razgovora Beograda i Prištine u Ohridu

Evropska unija će pažljivo pratiti ko primjenjuje, a ko ne primjenjuje evropski sporazum o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova, rekao je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj uoči početka dvodnevnog Samita lidera EU.

- Svaki pokušaj da se to preispituje je nepotreban. Dogovr je postignut, mora se primijeniti. Nema prostora za piranje i mora se primijeniti u cjelosti, svi djelovi u holističkom smislu. Mi ćemo pažljivo pratiti ko primjenjuje a ko ne primjenjuje. I savjetujem stranama da ne upiru prstom na drugog, nego da urade svoj posao - poručio je Borelj, prenosi N1.

U Briselu danas počinje dvodnevni Samit lidera Evropske unije, na kojem će se razgovarati i o rezultatima razgovora Beograda i Prištine u Ohridu.

Predstavnici EU, premijer Kosova Aljbin Kurti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastali su se 18. marta na Ohridu kako bi dogovorili Aneks evropskog sporazuma koji je u februaru dogovoren u Briselu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 05:27