Жозеф Борељ / - ФБ
12/02/2022 u 06:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Борељ позвао Изетбеговића, Додика и Човића на наставак дијалога

Борељ је позвао челнике Федерације БиХ да остану посвећени разговорима о уставној и изборној реформи и убрзано раде на постизању сагласности, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Жозеф Борељ синоћ је телефоном разговарао појединачно са лидерима три владајуће странке у БиХ и позвао их да наставе озбиљан и суштински дијалог како би се обезбиједило дугорочно и одрживо рјешење тренутне политичке кризе у земљи.

Борељ је обавијестио Бакира Изетбеговића (СДА), Милорада Додика (СНСД) и Драгана Човића (ХДЗ БиХ), да ће 21. фебруара Савјет за спољне послове детаљно разматрати све аспекте стања у БиХ, наведено је у саопштењу.

Борељ је позвао и челнике Федерације БиХ да остану посвећени разговорима о уставној и изборној реформи и убрзано раде на постизању сагласности, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Он је поновио спремност ЕУ да се, заједно са САД, и даље ангажују на пружању подршке у „постизању избалансираног договора, којим се рјешавају примједбе свих странака и који би био у складу са стандардима ЕУ, те омогућио земљи да напредује на свом путу према ЕУ“.

Борељ је позвао странке да покажу политичку храброст и одлучност како би се договор постигао на вријеме да би био спроведен за предстојеће опште изборе у октобру.

Евопски званичник је истакао да је ЕУ потпуно посвећена територијалном интегритету, суверенитету и цјеловитости Босне и Херцеговине, као и да је спремна да искористи све доступне инструменте из њеног пакета алата како би помогла земљи да превазиђе тренутну политичку кризу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:46