Policija, ilustracija / - FOTO: SHUTTERSTOCK
14/02/2024 u 00:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bosanac “teroriše” švajcarski grad, niko mu ništa ne može

Kako prenose švajcarki mediji, on razbija prozore, zastrašuje ljude, razbija im automobile

Državljanin BiH (35), koji se vodi kao invalidski penzioner, već duže vrijeme pravi probleme u švajcarskom gradu Arbon, u kantonu Turgau. Naime, kako prenose švajcarki mediji, on razbija prozore, zastrašuje ljude, razbija im automobile.

Prrilikom jednog od hapšenja, napravio je lom i u policijskoj stanici. O tome s kakvim se problemima susreću dovoljno govori da samo jedna optužnica protiv njega sadrži 34 tačke. 

Sada bi opet trebao da se pojavi pred sudom i tužilaštvo će tražiti veću kaznu od prijašnjih. 

S druge strane, on je nedavno odslužio kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca, ali čim je izašao, nastavio je po starom. 

- Nešto se mora hitno preduzeti. Moramo ga skloniti sa naših ulica, osim ako ne odluči da se promijeni - kaže Konrad Bruhviler, predsjednik gradskog vijeća Arbona. I njegove kolege u kantonalnom savjetu dijele isto mišljenje. 

- Prosto, više se ne može tolerisati da neko svoj bijes iskaljuje na tuđoj imovini, ali ni na gradskoj imovini. On je bio četiri mjeseca u zatvoru i to apsolutno nije imalo uticaja na njega. Još jedan problem je što njegova krivična djela većinom ne mogu biti dokazana, jer rijetko kad bude svjedoka, iako svi znaju da je on u pitanju. Sada ćemo uvesti i bolji video-nadzor na glavnoj stanici, gdje često razbija stvari - rekao je Bruhviler. 

Jedan od oštećenih je i Jerg Cimerman kojem je na automobilu pričinjena šteta od 3.000 franaka. Ipak Cimerman kaže da ga nije prijavio jer nema video niti foto dokaz. Bh. državljanin je pobjegao sa lica mjesta čim je on izašao. 

Pored njegovog, oštetio je još najmanje tri automobila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:52