/ Фото: Нови.ба
19/05/2021 u 23:06 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брат Здравка Мамића остаје на слободи у БиХ

Одузета му лична документа по одлуци суда

Бивши тренер "Динама" и брат Здравка Мамића, Зоран остаће на слободи у Босни и Херцеговини, али мораће да се сваке седмице јавља полицији.

Такође, како јавља Н1, привремено су му одузета лична документа која су издала власти те земље.

Зорана Мамића у јутањим су сатима у Међугорју ухапсили припадници Државне агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) на основу потјернице коју је за њим расписала Хрватска.

Након тога Мамић је у Сарајеву предат Суду БиХ, а током поподнева одржано је рочиште да би се утврдио његов законски статус, односно да ли је он држављанин БиХ.

Судија је донио одлуку којом је допустио да Мамић остане на слободи, али уз мјере ограничења, због чега је суду одмах морао да преда лична документа.

Суд БиХ није расправљао о могућем Мамићеву изручењу с обзиром на чињеницу да Хрватска за то још није упутила службени захтјев.

Претходно је Мамић ухапшен у Међугојру на основу међународне црвене потјернице Интерпола на захтев Интерпола у Загребу, а у циљу његовог изручења у Хрватску ради извршења судске пресуде.

Зоран Мамић је пресудом Врховног суда Хрватске осуђен на четири године и осам мјесеци затвора, након што је проглашен кривим за извлачење новца из Динама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:29