/ - FOTO: POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAčKA
01/11/2022 u 13:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brazilac uhapšen u Zagrebu: Krio 117 kapsula s kokainom u stomaku

Nakon što je neutvrđenog dana u Brazilu, radi krijumčarenja u Hrvatsku, progutao kapsule ispunjene kokainom, 29. oktobra je avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona stigao u Hrvatsku

Brazilac (45) predat je pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je u Brazilu, radi krijumčarenja u Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih s 1.170 grama kokaina, saopštila je Policijska uprava zagrebačka.

Nakon što je neutvrđenog dana u Brazilu, radi krijumčarenja u Hrvatsku, progutao kapsule ispunjene kokainom, 29. oktobra je avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona stigao u Hrvatsku.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tokom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenu kokainom, težine 310 grama, tokom preduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na aerodromu.

Tada je osumnjičenom, radi zaštite njegovog zdravlja i života, pružena odgovarajuća medicinska njega u KBC-u Zagreb, u sklopu koje je učinjena rendgenska snimka abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičenog.

Tokom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosio još 62 kapsule ispunjene kokainom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku, dok je krivična prijava podnesena nadležnom državnom tužilaštvu, stoji u saopštenju Policijske uprave zagrebačke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. februar 2023 14:49