foto youtube novo jutro / - FOTO YOUTUBE NOVO JUTRO
09/05/2022 u 22:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Европски пут Србије данас важнији него икад

Европа је наша прошлост, Европа је наша садашњост, Европа је наша будућност, припадамо истој породици, дијелимо исте вриједности и пред нама се налази заједничка будућност, поручила је Брнабић

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је на пријему поводом прославе Дана Европе у Новом Саду да је Европска унија најуспешнији мировни пројекат у историји човечанства и да је европски пут Србије данас важнији него икад.

- Европа је наша прошлост, Европа је наша садашњост, Европа је наша будућност, припадамо истој породици, дијелимо исте вриједности и пред нама се налази заједничка будућност- поручила је Брнабић.

Она је истакла да је значај овог дана, који се обиљежава као Дан Европе, већи јер се данас обиљежава и побједа слободе и хуманости 1945. године, пише Н1.

- Иако је данас лако критиковати, на унију европских земаља не треба гледати као на економски пројекат, па чек ни као на политички, већ као мировни пројекат који је основао вишедеценијски период мира, а самим тим и благостања и просперитета, са којим се Европа у модерној историји није сусрела. ЕУ је најуспјешнији мировни пројекат у историји човјечанства- навела је она.

Она је нагласила да је управо због тога Србији, као држави која је првим чланом свог Устава дефинисана као припадајућа европским принципима и вриједностима, европски пут данас важнији него икада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 15:25