/ - ANA BRNABIć
17/09/2022 u 15:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić: Svi će biti bezbjedni tokom Evroprajda

Srbija je otvoreno i slobodno društvo u kojem su svi dobrodošli i to ćemo tek pokazati, poručila je Brnabić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će svi biti bezbedni tokom održavanja Evroprajda, te da tokom protekle nedelje nije bilo nijednog incidenta na preko 130 događaja koji su organizovani u Beogradu.

- To je prava slika Beograda i Srbije i ono što oni jesu. Srbija je otvoreno i slobodno društvo u kojem su svi dobrodošli i to ćemo tek pokazati narednih godina- poručila je premijerka.

Na prijemu za strane diplomate u Palati "Srbija" povodom Nedelje Evroprajda, premijerka je istakla da Srbija nije organizovala Evroprajd zato što ju je neko ucijenio da bi ostala na evropskom putu, već zbog Srbije, naroda, zemlje i društva, kao i zbog dobrobiti cijelog regiona.

Zahvalila je stranim diplomatama, među kojima su bili izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i ambasador EU u Beogradu Manuel Žiofre, što su došli i naglasila da je ponosna što je mogla da ih ugosti.

- Ono što radimo u Srbiji je izuzetno važno, ne samo za mene, već i za moju zemlju i vladu, kao i za cio region. Svi znamo da kada je Goran Miletić prijavio Beograd za Evroprajd, a ja pismom kao premijerka to podržala, da će biti teško, jer mora da bude teško kada sprovodite radikalne promjene kao mi sada, promjene na bolje. Ovo je prvi Evroprajd van Evropske ekonomske zone i prvi u Jugoistočnoj Evropi- poručila je premijerka, prenose mediji u regionu.

Istakla je da se time pomjeraju granice slobode i evropskih vrijednosti i da je veoma ponosna zbog toga, uprkos svim poteškoćama koje su postojale.

- Znam da će sledeći Prajd biti održan na Malti, ali on će biti bez toliko događaja u poređenju sa ovim- istakla je Brnabić.

Istakla je i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao nedavno istorijsku izjavu i da je prvi zvaničnik iz Srbije, ali i cijele regije koji je rekao da je LGBT zajednica važan i vrijedan dio društva i da treba da imaju jednaka prava kao i drugi.

Haos u Beogradu: Protivnici Europrajda napali policiju, priveden monah Antonije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:20