/ - FOTO: ATA IMAGES
26/05/2022 u 10:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чанак критикује Путина: Русија чини све да се народи на Балкану међусобно закрве

Путинова Русија је исто што је била Хитлерова Њемачка, тврди он

Предсједник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак, гостујући у сарајевском Пресингу нан ТВ Н1 оптужио је Русију да стоји иза сајбер напада, односно дојава о бомбама у Србији и региону, укључујући и Босну и Херцеговину, све с циљем прављења нових жаришта након инвазије на Украјину.

- Дојаве о бомбама прво у Србији, а потом у региону и Босни и Херцреговини је дошла директно из Русије, јер ова држава путем сајбер напада, а не тенковима, креће у дивљаштво и стварање страха. Kако мислите да се не види веза када је читав регион, читава бивша Југославија, осим Словеније, пошто је она другачија прича, све остало је систем спојених судова и не може да се нешто деси на једном мјесту, а да то не да позитивне или негативне резултате, нажалост обично негативне, и у другим дјеловима региона. Потпуно је јасно да је овога тренутка Русији Владимира Путина потребно да отвори нова жаришта и да направи нове проблеме. Путинова Русија је оно што је била Хилтерова "емачка пре 100 година, то је непријатељ цивилизације- додао је Чанак.

Како је казао, Русија ради све с циљем да се народи на Балкану међусобно "закрве", како би се скренула пажња са њихових активности зла.

- Путина не интересује Балкан. Ми смо жетони у покерашкој партији са Западом, пустићу вам Балкан, нећу га запалити, а ви ћете нам пустити Kрим и Донбас на миру- закључио је Чанак. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:03