Čović / -IZVOR: MNPRESS
11/08/2022 u 11:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čović: Kurti je destruktivan, njegovo ludilo nije iz njegove glave

Koristi staru mustru ‘samo mrzi Srbe i podigni rejting‘, smatra Čović

Bivši potpredsjednik Vlade Srbije i bivši šef Koordinacionog tijela za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti destruktivan, ali da on ništa ne radi sam, kao i da "njegovo ludilo" nije iz njegove glave.

On je za RTS rekao da Kurti priča o ratu i stvara konfliktne situacije da bi spriječio da se Srbija vrati na stanje prije sporazuma.

Kako kaže, Kurti se nada da će ga NATO braniti, ali da nije siguran da će biti tako. 

Naveo je da ga ne iznenađuje ovo što se dešava, jer je proteklo vrijeme poslednjih nekoliko mjeseci i godina, u stvari kupljeno vrijeme u kome se sprovodi morbidni plan pritiska na Srbe, što može da bude i dopunsko etničko čišćenje.

- Od predstojećeg dijaloga u Briselu ne očekujem ništa. Tamo će vrcati licemerje Prištine sa svih mogućih strana. Pitanje svih pitanja je kada će biti formirana ZSO predviđena sporazumom. To što Kurti sada spinuje, Eskobar, pustite to. Kada ćete formirati ZSO. I kada ćete da vratite zemlju u Dečanima. Trikovima kojima se bavi Kurti pričom da smo mala Rusija i stvaranjem konflikta je pokušaj dodatne kupovine vremena i da se ne vratimo na stanje prije sporazuma. Zato on hoće da isprovocira Srbiju gde će njih štititi NATO. Nisam siguran da će to rako biti- rekao je Čović..

On dodaje i da je Kurtijeva priča da ZSO treba da se napravi po modelu razvoja još samo jedan od Kurtijevih spinova.

- Svaki model koji smo pravili je u cilju mira, bezbjednosti i međunacionalnog povjerenja. Pitanje je kada će formirati ZSO po Briselskom sporazumu i propisanim dokumentima. Brisel da hoće natjerao bi Prištinu, i Amerikanci takođe. Trampova administracija i Grenel su očas posla doveli u red Kurtija. Kurti loše stoji na KiM pa pokušava da se dokaže da je veći Albanac od Albanaca. Koristi staru mustru 'samo mrzi Srbe i podigni rejting'- zaključio je Čović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 00:39