Цвијановић / Фото: Новости
22/07/2021 u 07:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цвијановић: Бакир Изетбеговић мрзи све што је српско

Мало ко се на међународној сцени бави њим, сви причају само о Додику, тврди лидерка РС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић тврди да лидер Странке демократске акције Бакир Изетбеговић мрзи "све што се зове Србија и што долази из Србије".

Kоментаришући Изетбеговићеву изјаву да је „српски свет друго име за велику Србију“, Цвијановић је рекла да у Сарајеву „дефинитивно имају трајну мржњу према свему ономе што се зове Србија или иницијативама које долазе из Србије“.

- Они у суштини не виде ту никакву пријетњу, али желе да наметну то као пријетњу свима около - оцијенила је она.

Додала је да Сарајеву сметају и инвестиције које долазе из Србије, док БиХ није у стању ниједну инвестицију да реализује у Србији, Црној Гори или у Сјеверној Македонији.

- БиХ нема капацитет, заробљена је собом и свака идеја је само пријетња, умјесто да у Сарајеву сједну и разговарају са својим партнерима на који начин ми можемо своје капацитете ослободити и ставити у функцију народа и општег напретка - истакла је предсједница РС.

Kоментаришући изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића да не треба изједначавати стране у рату у БиХ, да то није био „несретни сукоб, већ агресија на БиХ“, Цвијановић је рекла да Изетбеговић „мрзи све оно што није бошњачко“.

- Изетбеговић је упоран реметилачки фактор, јер затвара врата било каквом разговору и било каквој шанси за заједнички живот и заједничку будућност. Он се бори за своју политичку позицију, која му је озбиљно угрожена на бошњачкој политичкој сцени, јер масовно губи кадрове, позиције и неке од полуга власти на местима која су процијењена као важна- тврди она. 

Цвијановић је даље навела да се на међународној сцени мало ко бави Бакиром Изетбеговићем, већ „углавном воле да причају о Милораду Додику и Републици Српској“.

- Једини прави реметилачки фактор је инвазивна политика која долази из Сарајева и која жели да све друге преплави, да доминира и да прави државу која је по мери једном народу, уместо да се договара каква је то држава која ће бити по мери свима, ако хоће да имају заједничку државу  - оценила је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:21