Цвијановић / Фото: Д. Поздеровић
25/10/2021 u 22:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цвијановић: Изетбеговић помиње велику Србију да се не би причало о муслиманској држави

Не дај Боже да нам будућност зависи од екстремиста као што је он, тврди предсједница РС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да су веома бомбастичне изјаве о рату којима, како тврди, лидер СДА Бакир Изетбеговић настоји да мобилише међународни фактор.

- То су и болесне идеолошке изјаве које показују да у тој Изетбеговићевој глави, али и другим таквим главама, станује рат и да би били у стању ратовати да би коначно дошли до концепта унитаризације и доминације у чему их је спријечио управо Дејтонски споразум - рекла је Цвијановићева за агенцију Срна.

Цвијановић је упитана да прокоментарише Изетбеговићеву изјаву да "ако људи хоће да живе, морају бити спремни да умиру, ако хоће мир, морају бити спремни на рат", те да, како каже, босанске патриоте немају алтернативу.

Она је истакла да Изетбеговић зато и разграђује Дејтонски споразум.

- Нажалост, с њим у том нескривено учествују и његови страни помагачи. То што он плаши међународну јавност неком великом Србијом је јефтини трик да се не би причало о прављењу муслиманске државе умотане у концепт неке тобоже функционалне БиХ у којој би мултиетничност била сведена на декор за приказивање спољном свијету- додала је Цвијановић, осврнувши се на Изетбеговићеву изјаву да ће сасвим сигурно ући у сукоб да не би "Томашица, Сребреница, Брчко били дио неке велике Србије, а не БиХ".

- Да је Изетбеговић способан за суживот он би умјесто што пријети ратом, сједио са другима и разговарао како и шта чинити да се не дијели БиХ. Нас његови ратови и идеолошки планови не интересују. Интересује нас Устав и оно што је он дао Републици Српској и не дај Бозе да будућност зависи од таквих екстремиста попут њега - поручила је Цвијановић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 20:05