/ - FOTO: PRINTSKRIN INSTAGRAM
28/02/2023 u 22:13 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cvijanović o pismu za Dan nezavisnosti BiH: Ne primam čestitke povodom morbidnog datuma

Naime, na adresu Kabineta predsjedavajuće Željke Cvijanović stiglo je pismo iz Stranke demokratske akcije – Sandžak u kojem čestitaju 1. mart – Dan nezavisnosti BiH

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je skandalozan odgovor na pismo koje je dobila povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, prenosi Klix.ba.

Naime, na adresu Kabineta predsjedavajuće Željke Cvijanović stiglo je pismo iz Stranke demokratske akcije – Sandžak u kojem čestitaju 1. mart – Dan nezavisnosti BiH.

image
- FOTO: PRINTSKRIN INSTAGRAM

-Na današnji dan prije 31. godinu građani BiH su jasno rekli da hoće da grade samostalnu i cjelovitu državu ravnopravnih građana i naroda, koja je priznata u Ujedinjenim nacijama. Želja mi je da BiH, kao suverena, jedinstvena i demokratska država, zasnovana na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom bude ravnopravna članica EU i NATO saveza- navedeno je u pismu koje potpisuje Sulejman Ugljanin.

Ubrzo je stigao odgovor Cvijanović, ali na Instagramu.

-Nije moj praznik i ne primam čestitke povodom ovog morbidnog datuma! Uzgred rečeno, BiH nema zakon o praznicima, a jedino što se zajednički obilježava su Nova godina i Prvi maj- napisala je.

Željka Cvijanović tako nastavlja lošu praksu političara čije stranke imaju u Banja Luci, a koje ne obilježavaju praznike svoje zemlje Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:37