Cvijanović / Foto: SPUTNIK/DEJAN SIMIĆ
28/11/2022 u 17:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cvijanović zadovoljna: Nova Vlada RS biće konstituisana u narednih deset dana

Nadam se da ćemo se u narednoj godini baviti životnim stvarima i razlozima zbog kojih je bitno da obavljamo svoje funkcije, kazala je ona

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izjavila je danas da će u Republici Srpskoj Vlada biti konstituisana u narednih deset dana.

Cvijanovićevaje na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa komesarom Evropske unije za susjedske odnose i proširenje Oliverom Varheljijem, rekla da je na sastanku izražena i nada da će taj proces biti završen i u Federaciji BiH i na nivou BiH.

- Obavijestili smo komesara da smo počeli sa konstituisanjem vlasti na različitim nivoima. Počeli su razgovori na tu temu. Nadam se da ćemo se u narednoj godini baviti životnim stvarima i razlozima zbog kojih je bitno da obavljamo svoje funkcije -  rekla je Cvijanovićeva i dodala da je prilikom obavljanja funkcija bitno voditi računa o potrebama građana.

Navela je da je zadovoljna sastankom s Varheljijem.

- Razumijemo da se ovaj sastanak odigrava u vrijeme kada donosimo određene odluke koje se odnose na kandidatski status BiH i zato želim da se zahvalim Varheljiju na njegovom ličnom angažmanu i promovisanju uopšte ideje i potrebe da se BiH dodijeli kandidatski status. Mi smo danas razgovarali o uslovima i razlozima koji su definisani ranije od strane EU, a to je jedna vrsta hodograma po kojem moraju da se kreću naše institucije“ - poručila je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. februar 2023 01:15