Ивица Дачић / - ФОТО: СПС
11/11/2022 u 10:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Ne možemo prihvatiti plan po kome je Kosovo nezavisna država

On je dodao da Srbija treba da ima pruženu ruku ka svim stranama svijeta i da treba da bude usmjerena na svoje nacionalne interese

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su osnove francusko-njemačkog plana za Srbiju neprihvatljive jer plan prvo polazi od toga da je Kosovo nezavisno.

Prvi potpresjednik vlade rekao je da Srbija ne može da podrži političko rešenje o tome kako Kosovo kao nezavisna država treba da izgleda ako za nju to pitanje nezavisnosti nije riješeno.

-Naše odluke o uvođenju sankcija Rusiji i direktno i indirektno imaju uticaja na našu poziciju oko Kosova, ako to uradimo malo ćemo da naljutimo tradicionalne prijatelje- rekao je Dačić.

On je dodao da Srbija treba da ima pruženu ruku ka svim stranama svijeta i da treba da bude usmjerena na svoje nacionalne interese.

-Srbija mnogo rizikuje uvođenjem sankcija Rusiji, ona nema garant da time neće ugroziti svoje nacionalne interese. Mi nemamo garant nekog sa Zapada da će ti interesi biti zaštićeni- rekao je šef diplomatije Srbije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:20