/ foto youtube
19/09/2023 u 23:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Nota Kosova potpuni promašaj

To je i pokazatelj da Kurti nema sijvest o tome šta se od njega očekuje, već samo misli kako će da zaokruži proces nezavisnosti, kako će Srbija da prizna Kosovo, naveo je on

Nota koju je kosovska ambasada u Briselu poslala svim stalnim predstavnicima zemalja članica EU, a u kojoj se žali na Miroslava Lajčaka je potpuni promašaj, izjavio je za Kosovo onlajn u Njujorku ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, prenosi Kosovonline.

- To je i pokazatelj da Kurti nema sijvest o tome šta se od njega očekuje, već samo misli kako će da zaokruži proces nezavisnosti, kako će Srbija da prizna Kosovo i kako će da protjera Srbe sa Kosova. I to je najveći problem - što se pokazuje da je njegova politika jednostrana, ekstremistička i glavna prepreka miru i stabilnosti u regionu- istakao je Dačić.

Ne vjeruje, kaže, da će nota imati bilo kakvog uspijeha i zbog toga što nije Srbija postavila ni Lajčaka ni Đuzepa Borelja na njihove pozicije, već EU, uz saglasnost svih država članica.

- Tako da je to pismo potpuni promašaj, naročito ako se ima u vidu da svi dobro znaju da je problem u odnosima Beograda i Prištine to što Kurtu odbija da sprovede nešto na šta su se obavezali i EU i Beograd i Priština još prije 10 godina. I on napada Lajčaka koji se zalaže da se prvo formira ZSO, pa da se onda razgovara o svemu. A, to je trebalo da se uradi još prije 10 godina- podsjetio je Dačić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 21:07