/ - UNSPLASH, PIšTOLJ, ILUSTRACIJA
22/09/2023 u 10:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Detalji hapšenja državljana Srbije: Sumnja se da im je plaćeno 15.000 eura za ubistvo inspektora

Radi se, kako je saopšteno iz tamošnje policije, o plaćenim ubicama iz Srbije, za koje je naknadno utvrđeno da ipak nisu bili na Interpolovoj potjernici te zemlje, i pored navoda da su tamo počinili više krivičnih djela

Opštinski sud u Sarajevu prihvatio je predlog Tužilaštva KS da se državljanima Srbije Dušanu Jovanoviću Gibi i Darku Duloviću, koji su uhapšeni prije tri dana odredio jednomjesečni pritvor, prenosi Nova.rs. Oni su prebačeni u pritvorsku jedinicu KPZ Zenica.

Radi se, kako je saopšteno iz tamošnje policije, o plaćenim ubicama iz Srbije, za koje je naknadno utvrđeno da ipak nisu bili na Interpolovoj potjernici te zemlje, i pored navoda da su tamo počinili više krivičnih djela.

Prema nezvaničnim informacijama Avaza, Jovanović i Dulović su u Sarajevo došli kako bi likvidirali visokorangiranog pripadnika MUP Kantona Sarajevo. Ovaj policijski službenik godinama radi na Skaj istragama, a i ranije su mu prijetili smrću. Sada se utvrđuje ko je naručio njegovu likvidaciju.

MUP KS zvanično, u izvještaju Tužilaštvu KS, navodi da su Jovanović i Dulović tokom hapšenja imali lažne dokumente i da se sumnjiče za krivotvorenje dokumentacije. Međutim, istraga će pokazati zašto su oni bili u Sarajevu i zbog čega su unajmili stan u vrhu elitne zgrade “Sarajevo tauer” “ te ko ih je u Sarajevu dočekao.

Saznajemo da se traga za trećom osobom, jer se vjeruje da su srpski državljani u Sarajevu imali pomagača. Pritvor je određen zbog opasnosti od bijega, uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela.

Policijske agencije i Tužilaštvo BiH raspolažu pouzdanim informacijama da je Dušan Jovanović zvani Giba pre dolaska u BiH bio kod braće Pandrc, Miloša i Marka, koji su pripadnici klana narkobosa Darka Šarića u Srbiji.

Takođe, istražni organi u BiH vjeruju da je Jovanović s ortakom Darkom Dulovićem stigao u BiH da ubije inspektora koji je istraživao slučaj ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Giba je od izvjesnih osoba dobio 15.000 evra, odnosno oko 30.000 maraka, od čega je 10.000 eura ostavio supruzi, a pet je ponio u Sarajevo. Giba se dovodi u vezu s Belivukovim klanom, ali i klanom vračarske kriminalne grupe. Mediji u Srbiji tvrde da je Giba godinama povezan i s trgovcem narkoticima Darkom Šarićem.

Srpska štampa lani je pisala da je Giba čak planirao atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u znak osvete zbog hapšenja Belivukove ekipe, prenosi Srpska info.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. decembar 2023 09:15