/ -FOTO: ILUSTRACIJA
23/12/2022 u 04:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dječak u Zagrebu zbog petarde ostao bez četiri prsta

Ljekari ističu da će liječenje biti dugotrajno, a najvjerovatnije će za koju godinu pokušati da mu presade neki od nožnih prstiju kako bi barem mogao da hvata lijevom šakom

Devetogodišnjak iz Zagreba ostao je bez četiri prsta na lijevoj šaci osim palca, nakon što mu je eksplodirala petarda u ruci.

Hirurzi, anesteziolozi i pedijatri su čak šest sati u operacionoj sali KBC Zagreb pokušavali da spasu šaku dječaku, ali su četiri prsta bila potpuno uništena.

Zamjenik direktora KBC-a Zagreb Milivoje Novake rekao je da je dijete, za sada, na liječenju u pedijatrijskoj jedinici intenzivnog liječenja.

Dijete je i dalje intubirano, jer su mu osim šake stradali i disajni putevi. Nagutao se dima pa je bilo problema prilikom stavljanja tubusa prije operacije.

Navodno je dječak držao u ruci petardu dugu desetak centimetara i debelu oko tri, te je uspio da je upali šibicama što je izazvalo snažnu eksploziju i uzrokovalo teške povrede.

Ljekari ističu da će liječenje biti dugotrajno i teško, a najvjerovatnije će za koju godinu pokušati da mu presade neki od nožnih prstiju kako bi barem mogao da hvata lijevom šakom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:57