/ - FOTO: MUP SRBIJE
14/03/2023 u 21:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Djevojka uhapšena u Sarajevu zbog ubistva „Eskobara“

Kako su iz MUP-a KS dodali, akcija hapšenja je izvedena u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijom Brčko Distrikta

U Sarajevu je večeras uhapšena devojka A.Š. za kojom je bila raspisana međunarodna poternica zbog ubistva u Beogradu, objavili su mediji u BiH. U Beogradu je 9. marta ubijen Ranko Radošević (55), poznat i kao Ranko Eskobar.

Ubice Radoševića: Jedan pušten prije dve godine sa robije, drugi prijetio da će se zaklati

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo večeras su slobode lišili žensku osobu A.Š, rođenu 2001. godine u Brčkom, a za kojom je raspisana međunarodna poternica zbog krivičnog djela ubistva, počinjenog na štetu R.R, dana 09.03.2023. godine u Beogradu, Srbija”, navedeno je na sajtu MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšena djevojka predata je u Jedinicu za zadržavanje osoba lišenih slobode, a obaviješten je i dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, prenosi N1.

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Nikšićanina, među njima i maloljetnica

Kako su iz MUP-a KS dodali, akcija je izvedena u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijom Brčko Distrikta.

Zbog ubistva Eskobara u Beogradu su 11. marta uhapšeni S.Z. (28) i L.V. (26). U stanu na Novom Beogradu s njima se nalazila i jedna maloljetnica. Ona je takođe privedena i određen joj je pritvor do 30 dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:30