Milorad Dodik / - INSTAGRAM.COM/MDODIK.OFFICIAL
17/05/2023 u 12:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Ako Šmit nametne zakon o imovini, RS bi mogla da proglasi samostalnost

Ponovio je stav da RS ne želi da BiH postane članica NATO-a

PredsJednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi Republika Srpska mogla da donese odluku o samostalnosti u slučaju da visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit nametne zakon o državnoj imovini, prema kome bi imovina bila u vlasništvu države BiH, prenosi N1.rs.

-Ako, recimo, kažu da taj neki Šmit, koga Savjet bezbjednosti nije imenovao za visokog predstavnika, nameće zakone po Federaciji BiH, pokuša da nametne nešto za imovinu, to je, recimo, dan u kome bi mogla da se donese odluka o samostalnosti RS- kazao je Dodik za RT Balkan.

On je osporio i legitimnost djelovanja Savjeta za primjenu mira u BiH, jer u njemu, posle ruske invazije na Ukrajinu, više ne učestvuje Rusija.

-Tu nema ni Rusije kao faktora koji je bio u Savetu za primjenu mira, ali je uzeo za pravo da odlučuje o ključnim odlukama u BiH. Sad su tamo ostale samo zapadne sile i poltroni koji oko njih trče, koji žele da podrže takvo ponašanje Zapada, koji je odavno odustao od priče da se poštuje međunarodno pravo- kazaoi je Dodik.

Ponovio je stav da RS ne želi da BiH postane članica NATO-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 12:35