Фото: Синиша Пашалић, РАС Србија / - Фото: Синиша Пашалић, РАС Србија
05/04/2022 u 18:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: БиХ је црна тачка за инвеститоре због Ескобара и њему сличних

Он је нагласио да БиХ није функцоонална због измјена Дејтонског мировног споразума које су силом спровели високи представници, а не зато што је тако одлучио један политичар или један народ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је због Габријела Ескобара и њему сличних мешетара који су правили каријере и увећавали богатство на БиХ, она дошла у ситуацију да је међу лошим вијестима Балкана.

На питање да прокоментарише изјаву америчког специјалног изасланика за Западни Балкан Габријела Ескобара да је БиХ изузетак из свих добрих вијести о Западном Балкану, Додик је одговорио да су сви међународни представници и разни изасланици чинили све да БиХ остане у инвалидном стању да би се они појављивали с помагалима да она прохода.

- Својим лошим извјештајима, која су подржавали и медији које они финансирају, од БиХ су направили црну тачку за инвеститоре и данас они причају о БДП БиХ. Дејтонски мировни споразум, за који се залажу Срби и Хрвати, а ево чујем кроз Ескобара и званични Вашингтон, неће муслимани, управо они који уживају подршку државе у којој се ни Ескобару није мрско бавити 30 година политиком - указао је Додик.

Он је нагласио да БиХ није функцоонална због измјена Дејтонског мировног споразума које су силом спровели високи представници, а не зато што је тако одлучио један политичар или један народ.

- Кад смо већ код способности политичара и њиховом ангажовању у приватном сектору, предлажем Ескобари да крене од себе. Само га напомињем да приватни сектор не познаје санкције које су тренутно његово основно средство за рад - истакао је Додик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:42