/ -Фото: Синиша Пашалић, РАС Србија
28/12/2021 u 22:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: БиХ је малигно обољела, нема шансе за успјех

Не желим да се придружим многим илузионистима који покушавају да одрже имагинарну причу о БиХ, казао је он

Српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик казао је вечерас у интервјуу за ХРТ да је БиХ малигно обољела и да нема шансе за успјех. 

Такође је истакао да не жели да се придружи многим илузионистима који покушавају да одрже имагинарну причу о БиХ.

-Она је имала шансу поштујући пре свега конститутивне народе - то су Срби, Хрвати и Бошњаци - и њихова права да се изразе на нивоу БиХ. То се већ 20 година руши. И тако је БиХ малигно обољела. Она нема шансе да успије. Поготово када у овом тренутку видите да имате два народа која изражавају незадовољство тренутним стањем у БиХ, то су Срби, ми, и Хрвати, који су с правом љути на овакав систему којем се прегласавају- додао је он. 

Додао је да Република Српска није изашла из уставно-правног поретка већ да тражи враћање у уставне оквире.

- То није излазак из уставно-правног поретка, то је повратак уставно-правном поретку. Kада читате устав, онда ћете видјети да је то примјена, ми смо посвећени примени устава и уставно-правног поретка. Било је много девијација у БиХ. БиХ није успјела да заживи све ово вријеме. Без обзира на безочно кршење устава које чине странци који држе БиХ као једину колонију у Европи. БиХ није дато превише уставом тако да јој се ништа ни не одузима. БиХ се враћа у уставни поредак. Узето је Републици Српској, узето је Федерацији, узето је конститутивним народима, све да би се промовисала нека заједничка институција која никад није дала резултате- закључио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:44