/ foto youtube
07/10/2021 u 11:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: БиХ у пат позицији из којег нема изласка

Навео је да ће Народна скупштина донијети одлуку о повлачењу потписа са споразума о формирању Оружаних снага и позвати српске представнике да се повуку

Предсједништво БиХ је практично престало да постоји и сведено је на индивидуално дјеловање његових чланова, изјавио члан тог трочланог тијела Милорад Додик, преноси портал РТЦГ.

Према његовим ријечима, БиХ је у пат позицији из којег нема изласка.

Као примјере за то Додик је навео понашање Жељка Комшића, министра иностраних послова у Савјету министара Бисере Турковићеве, као и министра одбране у Савјету министара Сифета Поџића који је одлучио да одложи војну вјежбу Оружаних снага БиХ и Војске Србије на Мањачи, код Бањалуке.

Додик је рекао да нема логике у одлуци Поџића, поготово ако се занемаре два замјеника из реда друга два народа. "То је занемарено, вјероватно су Комшић и (Шефик) Џаферовић рекли да би то било добро. То су покварене намјере", рекао је Додик за Пинк телевизију.

Навео је да ће Народна скупштина донијети одлуку о повлачењу потписа са споразума о формирању Оружаних снага и позвати српске представнике да се повуку.

Поновио је да је криза у БиХ перманентна, да БиХ никада није била јединствена ако није нека сила то наметала и подсјетио да је у Уставни суд именован судија Албанац. Босном су, казао је, незадовољни Срби и Хрвати, док муслимани хоће централизовану БиХ.

Он је навео и да је Хрватска због свог уласка у ЕУ занемарила Хрвате у БиХ, али сада су увидјели шта се дешава, поготово након избора Комшића за члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа.

Додик је поново упитао како Косово може да буде самостална држава, а Република Српска не може.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 15:52