Милорад Додик / - Фото: Синиша Пашалић, РАС Србија
26/04/2022 u 15:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Бошњачки политичари су ти који блокирају институције БиХ

Они покушавају тај проблем да ријеше тако што ће Републику Српску поново сатанизовати и то није ништа ново. То смо све гледали у некој прошлости, казао је Додик

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је новинарима на Јахорини да су бошњачки политичари ти који блокирају рад институција БиХ, али да они за то оптужују политичаре из Републике Српске.

- Онда смо ми криви, зато што смо једног дана рекли да нећемо да учествујемо у раду институција које су спремне да прихвате много ствари, од нелегалног човјека, који се лажно представља да је Високи представник (Кристијам Шмит), па до чињенице да могу да намећу неке законе умјесто да то рјешавамо у оквиру БиХ - казао је Додик, који учествује на Јахорина економском форуму.

Он је оцијенио да, како је казао, „муслимански политичари“ покушавају представити Европи да „неко други блокира институције“.

Додик је рекао да је присуствовао свакој сједници Предсједништва БиХ, гдје су донијете одређене одлуке, али су њихово спровођење блокрали "муслимански политичари".

Додик је навео да је прије извјесног времена Предсједништво БиХ донијело одлуку да се БиХ прикључи иницијативи Отворени Балкан“ и да је дало налог Савјету министара БиХ да проведу те процедуре, а да су онда, како је казао, почеле опструкције.

- Муслимански политичари у Савјету министара БиХ онда не желе да учествују у разради тема и онда је све блокирано - казао је он.

Још је казао да је пре пар дана разговарао са групом привредника, који су га обавјестили да не могу обезбједити довољно радне снаге у градјевини, већ да то долази са стране.

- Доста Албанаца сада се нуди као радна снага. Они и Београду одмах могу добити папире и почети да раде, а у БиХ се чека по два мјесеца да би послодавац добио и привремене радне дозволе за ту радну снагу - навео је Додик.

Према његовим ријечима, БиХ је подијељено друштво, "које постоји само зато што либералном свијету не треба још један проблем".

- Они покушавају тај проблем да ријеше тако што ће Републику Српску поново сатанизовати и то није ништа ново. То смо све гледали у некој прошлости - закључио је Додик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:09