Milorad Dodik / - INSTAGRAM.COM/MDODIK.OFFICIAL)
07/11/2023 u 11:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Čim RS proglasi nezavisnost priznaće nas 15 zemalja

On je kazao da za otcjepljenje neće tražiti mišljenje ni hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, ni predsjednika Zorana Milanovića

Predsjednik RS Milorad Dodik (SNSD) dao je intervju za hrvatski medij Nacional, gdje je ponovo govorio o otcjepljenju ovog  od BiH, prenosi Avaz.ba.

- Čim RS proglasi nezavisnost, priznat će nas 15 zemalja, a Hrvatska će čekati pa će nas poslije priznati - rekao je Dodik za Nacional, a intervju ovaj hrvatski magazin donosi na naslovnoj strani.

Nacional citira Dodika, koji kaže da "za otcjepljenje neće tražiti mišljenje ni hrvatskog premijera Andreja Plenkovića ni predsjednika Zorana Milanovića, ali da će Hrvatska prihvatiti novu realnost te da bi za Hrvatsku bilo najbolje da se formira HB".

Takođe, magazin Nacional piše da je Dodik pod velikim pritiskom međunarodne zajednice, prvenstveno visokog predstavnika BiH Kristijana Šmita i američke ambasade u Bosni i Hercegovini koja ga je 20. oktobra otvoreno putem saopćenja iz Vašingtona, to jest Kabineta a za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija SAD-a, optužila kao odgovornog za korupciju u entitetu RS, izvlačenje javnih sredstava i bogaćenje svoje porodice na račun građana Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 19:25