Милорад Додик / - (Фото: Б. Здриња)
14/03/2023 u 09:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik: Čini mi se ponekad da Srbiju više volimo nego sami sebe

Dodik je podsjetio da svaka opština u Republici Srpskoj treba da zahvali predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer je putem donacije u svakoj opštini obezbjedio sredstva za neki od važnih objekata

Gradnja Srpskog Sarajeva bila je najbolja moguća odluka, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i poručio da Srbi ne smiju nasjesti ni na kakvo bratstvo i jedinstvo koje ga je "debelo koštalo".

„Vlada Srpske je od 2006. godine do danas u infrastrukturu ovog grada uložila više od 350 miliona KM i 200 miliona kroz podršku stambenoj izgradnji putem Investiciono razvojne banke. Izgrađena je bolnica, put prema Jahorini, tunel Stambolčić, a zadovoljan sam podrškom koju Srbija pruža i Istočnom Sarajevu i cijeloj Republici Srpskoj“, rekao je Dodik na svečanoj sjednici u Istočnom Sarajevu povodom obilježavanja 30 godina od donošenja Statutarne odluke o organizaciji Srpskog Grada Sarajeva.

Dodik je podsjetio da svaka opština u Republici Srpskoj treba da zahvali predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer je putem donacije u svakoj opštini obezbjedio sredstva za neki od važnih objekata.

„Mi gledamo u Srbiju. Ponekad mi se čini da više volimo Srbiju nego sami sebe“, rekao je Dodik.

Poručio je da Istočno Sarajevo ima velike izazove i da se može zaključiti da je Srba u FBiH sve manje, a muslimana u Istočnom Sarajevu sve više, te da treba osmisliti način na koji će ovakvo stanje biti održivo s obzirom na to da za Srbe nema slobode tamo gdje nisu većina.

On je naglasio da ono što su Srbi dobili Dejtonskim sporazumom niko ne može oduzeti po cijenu da ne budu u BiH, kao i da ne postoji ideja o BiH kako je promovišu u Sarajevu.

Predsjedniku Srpske uručeno i specijalno priznanje za doprinos razvoju grada – Grb Grada, a on je gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću poručio da u naredne tri godine grad može računati na još 100 miliona KM ulaganja u vrijedne projekte.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:12